אחים לילדים עם כל סוג של קושי ומגבלה נושאים בעול של יתר אחריות ודאגה לעתיד. יחד עם זאת, הם גם מועשרים ולמדים על חמלה ועל אהבה משפחתית. אבל בהפרעות תקשורת, המשפיעות על תקשורת ואינטראקציה חברתית, ישנן השפעות נוספות על אחים:
גורמים הקשורים להורים:
1. הלקות של אוטיזם דורשת הרבה מאוד זמן ואנרגיה מההורים- כאשר כל המשאבים הרגשיים והכלכליים משוקעים בילד אחד, שתמיד מדברים עליו, ושהוא המרכז של הבית זה עשוי להיות מסתכל מאוד עבור האחים.
גורמים הקשורים לאח עם הפרעת התקשורת:
1. התגובה הרגשית והחברתית של הילד האוטיסט עשויה להיות לא מותאמת: ילדים עם הפרעות בתקשורת יכולים שלא להגיב למחוות של אהבה כלפיהם, את חלקם צריך ללמד לחבק, שזה דבר כואב עבור האחים.
2. ילדים עם אוטיזם עשויים להציג התנהגויות לא מותאמות: התפרצויות זעם או התנהגויות סטראוטיפיות או חזרתיות או משחק והתנהגות לא מותאמים עם חפצים – התנהגויות שעשויות להפחיד או להביך את האחים, שעשויות לייצור סביבה לא צפויה, דבר שמקשה על ניהול שגרה תקינה או סביבה טקסית ורוטינית שמקשה על פיתוח גמישות ורעיונות חדשים.
גורמים הקשורים למצב הרגשי של האחים:
1. אחים צעירים יותר לא יודעים משהו אחר, ונכנסים בטבעיות לתפקיד המבוגר.
2. הם עשויים להיות רגישים ללחץ ההורים ועשויים להסתיר את הרגשות שלהם, ולשדר שהכל בסדר. כך הם מגנים על ההורים שלהם מקושי נוסף.
3. יתכן שיש להם תחושות קשות הכוללות עצב, דאגה, אשמה מכך שאחיהם לא מתפתח כמו שאר ה0ילדים, ושונה מהם
4. יתכן שהם חשים אחריות רבה מאוד, כאשר משאירים אותם כאחראים לשמור עליהם, ולהשגיח שלא יצאו מהבית או שלא ילכו לאיבוד.
5. יתכן שהם לא יכולים לכעוס עליהם או לריב אתם, למרות שלפעמים מתחשק להם.
6. האחים נהיים רגישים לצרכים המיוחדים שלהם ומתאימים את עצמם, וכך הרגישות שלהם לאחר גדלה, וחשוב גם לפתח אצלם את המודעות למה כיף להם ומה הם הרצונות שלהם.
חינוך: כדי לעודד שיויון והוגנות כדי להנהיג כללי התנהגות וגבולות גם לאח עם ה- PDD, במגבלות יכולתו להבין ולתפוס אותם.
תמיכה: כמו שההורים מקבלים תמיכה, כך גם האחים צריכים לקבל תמיכה ומקום שבו יוכלו לבטא את תחושותיהם ורגשותיהם.